۰
سیسمونی سه نی نی

​​ارسال رایگان  برای خرید بالای 2 میلیون تومان به تمام نقاط ایران 

خطرات ماده بیسفنول آ (BPA) برای کودکان

یکی از مسائلی که والدین در روزهای قبل یا بعد از تولد نوزادشان با آن مواجه هستند، خرید و انتخاب شیشه‌شیرهای پلاستیکی است که در شکل و انوع مختلفی در بازار موجود است و معمولاً اطلاعات دقیق و درستی از کیفیت و چگونگی این شیشه‌شیرها موجود نیست.

در این مطلب می‌توانید با شیشه‌ شیرهای پلاستیکی و ماده  BPA بیشتر آشنا شوید.

شیشه‌شیرهای کودکان در گذشته از پلاستیک پلی‌کربنات ساخته می‌شد، اما تحقیقات نشان داد که یک مادۀ شیمیایی مضر به نام بیسفنول آ؛ BPA، از این نوع پلاستیک وارد شیر خشک کودک می‌شود و شواهد نشان داد که این ماده برای کودک مضر است.

امروزه بیشتر تولیدکنندگان شیشه‌شیر، دیگر از مادۀ BPA در محصولات خود استفاده نمی‌کنند و استفاده از این ماده شیمیایی در تولید شیشه‌شیر و لیوان کودکان ممنوع اعلام شده است

والدین می‌توانند برای تغذیۀ نوزادشان از شیشه شیرهای شیشه ای و سیلیکونی و یا شیشه شیر های فاقد BPA استفاده کنند .

 

 

ماده بیسفنول آ ( BPA ) چیست؟

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایندیا تایم ، این ماده شیمیایی در ساخت بطری های پلاستیکی پلی کربنات که برای نگهداری نوشیدنی ها و شیر کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بکار می رود.

محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد دریافتند میزان ماده شیمیایی  BPA در ادرار داوطلبانی که به مدت یک هفته اقدام به نوشیدن مایعات از بطری های پلی کربنات می‌کردند، دو سوم افزایش یافت.

 

این نخستین بار است که یک پژوهش نشان می‌دهد، مصرف نوشیدنی از بطری های پلی کربنات، میزان BPA را در بدن افزایش می‌دهد و بطری‌های ساخته شده از BPA، این ماده شیمیایی را در مایع محتوی خود آزاد می کند.

این دانشمندان دریافتند نوشیدن مایعات سرد از بطری‌های پلی کربنات آن هم فقط به مدت یک هفته، مقدار BPA  بدن را به میزان دو سوم افزایش می‌دهد.

محققان می‌گویند در صورتی که این بطری‌ها گرم شوند (که در مورد شیشه شیرهای کودکان این اتفاق می افتد) انتظار می رود این ماده به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

“کارین میشلز” استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه هاروارد می گوید: این موضوع می‌تواند نگران کننده باشد چرا که کودکان به ویژه در برابر قابلیت این ماده شیمیایی در ایجاد اختلال در غدد درون ریز، آسیب پذیرترند.

 

دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه روچستر و دانشگاه کلمبیا بر اساس داده‌ های بدست آمده از سلامت ملی و نظر سنجی و ارزشیابی تغذیه ای که بر روی جمعیت زیادی از مردم آمریکا انجام شد، اعلام کردند ماده «بیسفنول آ»، ماده‌ای که بواسطه مصرف مواد غذایی در ظروف پلاستیکی وارد بدن می‌شود، بیش از آنچه تصور می شود در بدن باقی می ماند.

تاکنون تصور بر این بود که این ماده که منبع اصلی مواجهه با آن از طریق غذا و نوشیدنی است به سرعت و بطور کامل از بدن دفع می شود. در این بررسی دانشمندان متوجه شدند ممکن است بیسفنول آ از منابع غیر خوراکی هم وارد بدن شده و در بافتها و چربی بدن تجمع پیدا کند.

 

 

بیسفنول آ ( BPA ) از کجا آمد؟

بیسفنول آ که با نام اختصاری BPA نیز شناخته می شود ترکیبی آلی است و حاوی دو گروه فنول است. این ماده جزو ساختار چندین پلیمر و افزودنی پلیمری مهم است. بیسفنول که با تولید سالیانه ۲-۳ میلیون تن مونومری مهم در تولید پلی کربنات (PC)، برای اولین بار در سال ۱۸۹۱ شناخته شده است. این ماده از تغلیظ استون بدست می آید و این واکنش توسط اسید کاتالیز می شود.

بیش از ۵۰ سال است که محصولات حاوی بیسفنول و یا ساخته شده از آن به بازار راه پیدا کرده‌اند. در حال حاضر مصارف آن بی‌شمار است. در سنتز پلی‌استرها، پلی‌سولفونها و کتونهای پلی اتر از این ماده استفاده می شود و مونومری کلیدی در تولید پلاستیک پلی کربنات (PC) و رزین های اپوکسی است.

پلاستیک پلی کربنات (PC) در ساخت بسیاری از محصولات متداول مثل شیشه شیرهای کودکان و آب، وسایل ورزشی، ابزار پزشکی و دندانپزشکی، سیلنتها و… استفاده می‌شود.

 

 

چرا باید از ظروف بدون ( BPA ) استفاده کنیم؟

این ماده در بدن افراد به خصوص نوزادان باعث ایجاد مشکلات هورمونی می‌شود. به همین خاطر ممکن است بر روی رشد مغز و رفتار و شخصیت آنها تاثیرات منفی بگذارد. در نتیجه شما هیچ وقت از ظروفی که دارای بیسفونل هستند استفاده نکنید. یکی از ویژگی‌های بارز محصولات نوزاد فارلین همین  BPA Free بودن آن ها است. یعنی هیچگونه ماده مضر در این محصولات وجود ندارد.

تمامی شیشه شیر و لوازم های کودک فارلین فاقد BPA , PHTHALATE , PVC  میباشد.

شرکت مهرآوران آنیتا هانی نماینده انحصاری محصولات فارلین در ایران میباشد .

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید